Sylvringen og Vikøyri

Vik i Sogn.

Dette er en lett tilgjengelig og fin rundtur i Vik i Sogn. Rundturen er tilgjengelig med rullestol, men det er noen bratte partier som kan være utfordrende om man ikke har rullestol med motor. Underlaget er i all hovedsak asfaltvei, grusvei og et lite parti med traktorvei som kan være litt ulent for en rullestol.

Man kan f.eks. staren rundturen fra Vik sentrum rett nedenfor Coop Extra Vik. Turen er på ca. 5 km i flotte og naturskjønne omgivelser, og man får med seg flere severdigheter som ligger langs ruta, eller rett ved ruta om man tar en liten avstikker.

Etter omtrent 1,5 km passerer man rett øst for Hoppestad stavkirke. For de som ikke har besøkt dette historiske byggverket tidligere, er det verdt en liten avstikker.

Etter drøyt 2 km passerer man Moahaugane hvor det ligger flere gravhauger fra vikingetiden, og går man opp til den store gravhaugen som ligger rett nord for ruta får man en flott utsikt over bygda og Vik kirke.

Turen går videre forbi Vange, Tillischgarden og gjennom Tomtebu før man kommer til Vikøyri med sin karakteristiske og sjarmerende småbebyggelse og båtnaust. Herfra går man ned til og langs strandpromenaden via Vik kommunehus før man går opp til Vik sentrum.

Langs denne ruta er det mange flotte fotomotiv, så med et kamera i sekken og litt god lyssetting fra naturens side kan man få festet mange interessante motiv på bildebrikka.

Alle bildene under er tatt fra eller rett ved denne ruta.

Powered by SmugMug Owner Log In