Storehaug

Untitled photo

På vei tilbake Ovriseggi er Storehaug et fint motiv.  Det jeg liker med motivet er den storslagne vestlandsnaturen med innslag av menneskeskapt infrastruktur som vei, tunell og høyspentmaster.

Mange ganger kan menneskeskapte byggverk og installasjoner ødelegge for et natur- og landskapsbilde, men jeg synes at i denne sammenhengen glir disse elementene naturlig inn i landskapet og skaper en kontrast mellom naturlig og menneskeskapt landskap.


Penta K3 med Pentax 24-70mm
Sløyfet sirkeltreningen.

Untitled photo

Ute har det snart vært sammenhengende dårlig vær i 2 måneder.  I går, onsdag var det sirkeltrening om kvelden.  Men, det har vært lite fotografering i det heller dårlige høstværet, og på denne dagen var det oppholdsvær .  Det fristet mer med en fjelltur opp til Synshovden for å sjekke fotomulighetene ut Sognefjorden.  Og slik ble det.  Med 7-8kg sekk på ryggen og en bratt motbakke, var ikke samvittigheten så dårlig for å sløyfe sirkeltrening.

På Synshovden ble det å sette opp fotostativet og montere på kameraet.  Det ble mange bilder, men jeg var ikke helt fornøyd med lyset og bildene.  Det beste bildet fikk en rask justering i photoshop, og ble ikke så aller verst men kanskje litt kjedelig.  Men med høy puls og god pust på vei oppover fikk jeg litt trim og ellers en fin naturopplevelse.

Pentax K3 med Pentax 24-70mm.


Turkamera (t)

Untitled photo

Pentax KP.  Mitt turkamera som jeg skaffet for bare noen måneder siden.  P.g.a. en feil i bildesensoren er den dessverre på garantireparasjon, men jeg venter og gleder meg til å få det tilbake.

Jeg har bare som sagt brukt kameraet i noen få måneder, men er svært fornøyd med kvalitet, størrelse, tilpassing av funksjonsknapper, gode støyegenskaper ved bruk av høy iso m.m.

En viktig kvalitet når man skal dra med seg kameraet på tur i skog, mark og fjell er at det må være robust.  Dette kameraet er værtettet med vann og støv.  Jeg har fremdeles mitt Pentax K3 som er værtettet på samme måte, og det har vært med ute mange ganger i kraftig regnvær uten problem, og jeg vet at dette også gjelder for Pentax KP.  Men du må også ha objektiv som er værtettet så klart.

Det jeg liker spesielt med Pentax KP, er at det er lagt inn mange muligheter for å programmere flere av knappene på kameraet tilpasset det man selv finner mest fornuftig.  Dette gjør at man ikke trenger inn på menyer for å gjøre endringer, så det går raskt og enkelt å gjøre de innstillingene man selv bruker ofte.

En annen ting som er bra med Pentax kameraer, er at bildestabiliseringa ligger i selve bildebrikka.  Dette gjør at man får bildestabilisering med alle objektiver man setter på kameraet, og dette fungerer svært godt.  Det er spesielt nytting når man skal ta bilder og ikke har stativ tilgjengelig og må bruke relativt lang lukkertid.

Men andre ord kjempeflott kamera som enger seg spesielt til landskap- og naturfoto for en ivrig fotoentusiast.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In