Månen over Sognefjorden

Untitled photo

Med gode værmeldinger og nesten fullmåne over Sognefjorden, bestemte jeg meg dagen før å ta turen til Synshovden.  Månen ville være på vei ned over Sognefjorden i vest samtidig som sola ville være på vei på vei opp over Vikafjellet i øst.  Flott utgangspunkt for en liten fotoseanse.

For å få med meg dette,  måtte jeg være oppe på Synshovden ca. kl. 0830, så det ble en tidlig start på søndagen til meg å være.  Det ble en ekstra trivelig tur da Tord også bestemte seg for å bli med.

Da vi parkerte bilen søndags morgen for å begynne gåetappen, var det -8°C, og da vi stod på toppen en 1/2 time senere, var temperaturen nede i -10°C.  Godt vi hadde med oss ekstra varme klær i sekken og termos med varm solbærsaft.

Til sammen tok fotoseansen en time.  Godt fornøyde med mange eksponeringer på minnekortet, ruslet vi nedover til bilen.

Pentax K3 m Pentax 24-70mmHøstlys over Dragsvik-Hella

Untitled photo

Etter lengre tid uten særlig tid eller lyst til å ta med kameraet ut, bestemte jeg meg.  I ettermiddag, når sola har gått ned bak fjellene og horisonten, tar jeg meg en tur til Djuvik og ser om himmelen kan skaffe fram noen varme høstfarger.

Det flotteste lyset på himmelen kom over Dragsvik-Hella, og med ferja fra Dragsvik inn for levering av et billass på Hella.

Bildet er tatt med mitt Pentax KP med ny bildesensor etter garantireparasjon.  Godt å ha dette kameraet i hendene igjen, men dessverre skulle jeg finne en ny feil på sensoren under fotoseansen.  På enkelte bilder kommer det noen korte sorte streker på bildene, og i tillegg kommer det også en rekke små prikker i forskjellige farger fordelt over hele bildet.  Så dessverre er det nok en feil på den nye sensoren også, eller ev med bildeprosessoren.  Utrolig ergerlig med et splitter nytt kamera jeg kjøpet i slutten av mai 2018, og som mest Sansynligvis må inn for andre gang til reparasjon på 1/2 år.

Pentax KP med Pentax 50-135mm.

Powered by SmugMug Owner Log In