Nesten samme bilde

Untitled photo

Nesten samme bilde som under.  Litt annet standpunkt, større brennvidde og et anne kamera, Pentax KP.

Det er like fascinerende hver gang å se hvor mye lys og væreforhold har å si for et bilde.  Karakteren og opplevelsen av en plass kan endres totalt.  Derfor er det viktig å drasse med seg et kamera så ofte man kan, for plutselig kan man oppdage flotte motiv.  Motiv som man går forbi gang etter gang uten at det fanger oppmerksomheten, men plutselig kan værforhold og lyset få fram de mest overraskende og fasinerende motiv.

Pentax KP med Pentax 24-70mm

Ricoh GR III

Untitled photo

Vik i Sogn med Vange i forgrunnen.

Mars har vært en laber måned sånn rent fotografisk.  Mitt Pentax KP har vært nede for telling i den forstand at jeg har ikke vært fornøyd med bildekvalitet på bildefilene den produserer.  Den har vært inne til reparasjon to ganger.  Rett før helga fikk jeg et nytt Pentax KP for å erstatte det andre.  Hvis bildefilene på det nye kamerat er slik de skal være, så kommer jeg til å bli kjempefornøyd, for jeg synes det er et fantastisk kamera med mange muligheter til å tilpasse kamerat til forskjellig type bruk.

Bilder over er tatt med mitt kompaktkamera Richo GR III.  Dette kameraet er et genialt kamera, og den største styrken kameraet har, er at det er kompakt, lett, enkelt å betjene med en hånd, har mange forskjellige innstillinger av hurtigfunksjoner på knappene og en fantastisk bildekvalitet.  Kamerat tar bilder både i RAW (dng. format) og jpg. format, som gir mulighet til avansert bearbeiding med bildebehandlingsprogram ved å bruke dng. formatet eller du får gode jpg. bilder rett ut av kamerat.

Den flotte bildekvaliteten skylder blant annet et sylskarpt objektiv og en sensor på størrelse med APS-C systemkameraer.  Det tar like gode bilder som mitt Pentax KP, men har ikke zoom-objektiv.  Så man må klare seg med 28mm brennvidde (i fullformat 35mm kamera målestokk).

Bruksområdene for GR III for min del, er når jeg ikke har anledning eller ikke orker å ta med meg speilrefleksmakeraet mitt.  Med GR III, får jeg likevel et kamera som tar svært gode bilder, men som kan smettes ned i ei lomme.  Med brennvidde på 28mm er det ypperlig til landskapsbilder, feriebilder, gatebilder, familiebilder, bybilder m.m., men egner seg dårlig når du ønsker å zoome deg inn på motivet.

Bilder over er tatt med GR III og bearbeidet i Photoshop.

Powered by SmugMug Owner Log In