Spire

Et lite frø har klart å spire i en gammel avkuttet strømstolpe. Naturen er utrolig robust, og her har et lite frø klart å utnytte de mulighetene som byr seg for å slå rot og vokse opp. Det skal bli spennende å se om den klarer seg.

Pentax K1 mark II med smc Pentax-D FA 100mm Makro


Solnedgang på Vikafjellet.

Flott solnedgang på Vikfafjellet tatt under øvelseskjøring. Det er mange flotte motiver som dukker opp når man er ute å kjører, og om man også heldig med vær og lys kan det bli et bilde verdt å feste på bildebrikke.

Pentax K1 mark II med HD Pentax-D FA 24-70mm F2.8 ED SDM WR


Våryre frosker.

På denne tiden av året er det relativt enkelt å komme tett på de våryre froskene som er fult opptatt med å pare seg for å sikre neste generasjoner. Det er full kamp om mellom hannene for å innynde seg hos damene, så de er ikke så årvåkne og sky som de ellers ville ha vært.

Men en splitter ny telekonverter med forstørrelsesfaktor på 1,4, blir et 300mm teleobjektiv forvandlet til et 420mm teleobjektiv som gjør det mulig å få tette utsnitt av froskene på relativ lang avstand. D.v.s. 2-3 m unna.

En telekonverter på 1,4 vil halvere lysmengden som kommer gjennom objektivet, så det trengs mer lys eller høyere iso for å kompensere for dette. På en solrik vårdag er ikke dette noe problem.

SMC Pentax-DA* 300mm er i utgangspunktet et objektiv som gir svært skarpe og gode bilder, og dette gjør objektivet svært godt egnet for en telekonverter siden en telekonverter vil gi en liten reduksjon i bildekvaliteten. For dette objektivet vil en telekonverter gi et bedre resultat enn om man beskjærer som er tatt med dette objektivet uten telekonverter.

Siden både kamera, objektiv og telekonverter er værtettet, kan man med denne komboen stå ute i horisontalt plaskregn uten å være bekymret for utstyret.

Pentax KP med SMC Pentax-DA* 300mm og HD Pentax-DA AF Rear Converter 1,4X AW
Sognefjorden i ruskete maivær.

Turen opp til Synshovden startet i fint maivær. Lett overskyet med sol og litt kjølig i lufta. Da vi kom til toppen så vi gråværet som kom fra vest og innover Sognefjorden, og når vi var på vei ned fra Synshovden fikk vi lette snøbyger.

Bildet over viser gråværet på vei innover fjorden. Det tette skylaget gir hele bilden en blå tone. Nesten som et monokrom bilde i blått. Det eneste unntaket er båten nede til høyre som er rød.

Pentax K1 II med HD Pentax-D FA 24-70mm F2.8 ED SDM WR


En utsikt, to motiver.

Et viktig element for et godt bilde er lys, lys og atter lys. En og samme utsikt kan forskjellig resultat avhengig av vær og lysforhold. Over er to bilder tatt fra Brandholten i Vik i Sogn med 14 dagers mellomrom i mai. Den ene dagen med strålende maivær, og den andre dagen med tunge skyer over Sognefjorden som slipper solstråler gjennom gliper i skydekket.

Pentax K1 mark II med HD Pentax-D FA 24-70mm F2.8 ED SDM WR


Powered by SmugMug Owner Log In