Siste dag i mai fra Brandholten

Siste dag i mai med stemningsbilde fra Brandholten, med fantastisk vårvær og utsikt. Jeg kan ikke huske å ha møtt på så mange på tur ut til Brandholten noen gang, så denne dagen må det nesten ha vært rekordtall for turgåere ut til dette populære utsiktspunktet.

Bildet er et panorama satt sammen av seks bilder.

Pentax KP med Pentax 24-70mm.


Varmen kom.

Untitled photo
Untitled photo

Til slutt kom våren og varmen til Vik, i slutten av mai. Til glede for planter, mennesker, dyr og insekter. Det er en sen start for blomstring for mange planter i år, men i de siste dagene har det begynt å sprette fram flotte blomster i alle farger.

Pentax KP med Pentax 300mm


Skogmus

På vei opp til Varpet hørte vi det raslet i løvet på bakken, og i øyekroken så vi en liten skapning som pilte avgårde under ei rot. Det var ei lita skogmus som hadde blitt forstyrret og sprang avgårde i sikkerhet. Men det tok ikke mange sekundene før den tittet ut igjen. Nysgjerrigheten var sterkere en frykten, og den ble stående å se på oss. Jeg fikk plukket fram kameraet og tok noen bilder mens musa ble stående på samme plassen og betrakte oss under hele fotoseansen. Skulle gjerne hatt med meg et objektiv med litt kraftigere brennvidde enn 70mm, men på trimturer er fotoutstyret begrenset til kamerahus og et objektiv.

Pentax KP med Pentax 24-70mm.


Sognefjorden i maivær

Så langt har mai glimret med fravær av sol, varme og den gode vårfølelsen. Det har også glimret med fravær av lyst til å ta bilder. Jeg har drasset med kamerat på mange turer, men det har blitt lite bilder.

Gråvær, ruskevær og regn betyr ikke dårlig fotovær. Det er ofte i gråvær og ruskevær mange flotte motiv kan dukke opp, så det er absolutt ingen grunn til å legge igjen kameraet hjemme. Men lysten til å ta bilder har uteblitt, på tross av egentlig mye "fint" fotovær. Men her om dagen fikk jeg lyst til å ta noen bilder over Sognefjorden mot nord. Flott lys som komme gjennom et relativt tenkt skydekke.

Pentax KP med Pentax 24-70mm


17.mai og Corona

Vi var en liten og eksklusiv gjeng som fikk med oss kransenedlegging, tale av ordførere og synge nasjonalsangen kl 1300 ved bautaen i Vik sentrum. Det var omtrent likt antall oppmøtte som antall musikanter i musikkorpset. En fin markering og opplevelse i årets spesielle feiring pga Corona-viruset.

På toppen av det hele ble seansen velsignet med oppholdsvær. Det regnet jevnt en liten halvtime før, og omtrent 10 minutter etter kom det ei kraftig regnbyge.

Pentax KP med Pentax 24-70mm

Powered by SmugMug Owner Log In