Kveldslys

Lørdag 26.juni. Dagen avsluttes med et fantastisk kveldslys over Sognefjorden, så det ble en liten kveldstur langs strandpromenaden i Vik. Jeg tok med meg kamera med et 70-200mm objektiv. Helt feil objektiv for å ta panoramabilde av det flotte lyset. Løsninga ble å ta 6 stående bilder og sy disse sammen på datamaskinen i etterkant. Fordelen med denne teknikken er at man får et bilde med mange pixler, høy oppløsning og fine detaljer slik at bildet egner seg til store utskrifter.

Pentax K-3 Mark III med HD Pentax-D FA* 70-200mm F2.8 ED DC AW


Solnedgang i Fyllingsdalen

Solnedgang i Fyllingsdalen i Bergen.

Pentax K-3 Mark III med HD Pentax-D FA 15-30mm F2.8 ED SDM WR
Fugleliv på Dovrefjell.

Håpet var å fange mange fugler på bildebrikka, og vi satte vår lit til et yrende fugleliv på Fokstumyra. Det var overraskende få fugler å høre eller å se og enda færre det vår mulig å ta gode bilder av, så det ble ikke den store bildefangsten. Det blr en Gulerle, to ender og en Trane på Dovrefjell.


Pentax K3 III med smc PENTAX-DA* 300mm


Heglingen på Dovre

Jeg har så godt som alltid med meg et kamera på tur. På denne korte kveldsturen på Dovre var det Ricoh GR III som lå i lomma. Et kompaktkamera som lett går i lomma, APS-C format og med en brennvidde tilsvarende 28mm for fullformatkamera er dette et ypperlig kamera for landskapsfotografering.

Kamera passet veldig godt til dette motiver som ligger rett ved Hagesenter turisthytte på Dovre.

Ricoh GR III

Powered by SmugMug Owner Log In