Cruise I gråvær

Vik i Sogn
Untitled photo

På vei hjem fra møte i Valdres.  Grått skydekke over Sognefjorden er normalt ikke et drømmemotiv, men grove skyer og et cruiseskip på vei ut fjorden gir straks et mer spennende motiv.  Begge bildene er tatt fra ferja på vei fra Hella til Dragsvik, som gjorde at motivet stadig var i forandring.  Ferja endret hele tiden standpunktet, og cruisebåten på vei motsatt vei ut fjorden endret motivet kontinuerlig.  Det ble derfor mange bilder, og over viser resultatet i to bilder.

Jeg kjenner oftere og oftere at det er mer spennende å finne gode motiv i overskyet og dårlig vær.  Godvær gir raskt motiv av solnedgang med sprakende farger på himmelen, mens gråvær kan gi nye og minst like gode motiv og bilder.

Pentax KP med Pentax 24-70mm

Brandholten igjen

Jeg vet ikke hvor mange bilder jeg har tatt fra Brandholten og mot vest, utover Sognefjorden.  Her kommer et til.  Denne gangen var det lyset på Ligtvor som fanget oppmerksomheten, og det turkise mønsteret på vannet som ble skap pga. hull i skydekket som slapp gjennom sollyset.

Etter en enkel lunsj på Brandholten gikk turen tilbake til Varpet, og bildet viser Bødalen i bakgrunnen.

Pentax KP med Pentax 24-70mm

Dans på Blix hotel under gamalostfestivalen.

Untitled photo

På gamalostfestivalen var det dans på Blix hotel på lørdags kveld etter konsert med Vamp.

På kvelden skulle gruppa "Pryl" og "ein te´" spille til dans og god stemning.

Vår mellomstemann skulle spille trommer i gruppa "ein te´", så vi måtte så klart møte opp for å høre på og få oss en sving på dansegulvet i samme slengen.  Første gang han er med å spille i band.

Med meg i lomma hadde jeg Ricoh GR III for å ta noen bilder.  Kameraet er så lite at det går ned i ei lomme, samtidig som det tar bilder med bildekvalitet tilsvarende et moderne speilreflekskamera med APSC sensorstørrelse.

Det ble mye god musikk og flere runder på dansegulvet, og noen fotorunder.  Her kom det lille kompaktkameraet til sin rett.  Lite og enkelt å bruke, samtidig som det gir gode bilder i høy kvalitet.

Bildene av bandene har jeg lagt inn i svart/hvit siden jeg synes det gir litt mer rocka preg.  Jeg har også lagt inn relativt høy kontrast i tillegg som jeg har lagt inn støy i bildene for å ytterlige å forsterke det preget.

Enkle stemningsbilder fra en kjekk kveld.

Ricoh GR III

Kavalkade med gamalost

Untitled photo

Flott kavalkade i Vik ungdomslag under gammelostfestivalen i Vik i Sogn. 

Som vanlig skyr jeg bruk av blits i slike tilfeller, da det ødelegger hele stemningen og sceneoppsettet.  Så jeg bruker heller høy iso, stor blenderåpning og så lav lukkerhastighet jeg kan.  1/30s er det laveste jeg bruker, men her kunne jeg bruke 1/45 og 1/60s.


Pentax KP med Pentax 24-70mm

Leidulf Findens melkelapper/sveler

Untitled photo

Melkelappene til Leidulf Finden må være den mest ettertraktede handelsvaren under Gammelostfestivalen i Vik.  Her er det smellfult og lang kø fra første til siste melkelapp er stekt.  De smaker aldeles fortreffelig, så det er ikke rart de går som varm hvetebrød.  Det er absolutt verdt å stå i kø for. 

Ricoh GR III

Høgdegalla 2019

Untitled photo

Høgdegalla 2019, Vik i Sogn.

Tradisjonen tro, arrangeres Høgdegalla under Gamalostfestivalen i Vik.  Det bruker alltid å være god stemning, og når sola titter fra, er det også rikelig med tilskuere.  Det er antageligvis den aktiviteten som samler mest folk under Gammelostfestivalen.  Flott stemning, masse publikum og fantastisk vær under årets Høgdegalla.

Når det gjelder det fototekniske, er det rask lukkertid som gjelder her.  Ligger mellom 1/1000 til 1/1600s og blender 1:5,6 til 1:8.0 på det normale, og justerer iso avhengig av om sola titter fram eller gjemmer seg bak skyene.

Bildene er tatt i motlys, så det gjør at deler i bildet er totalt overeksponert, men helheten fungere godt da dette er actionbilder.

Mange som hoppet høyt, og så vidt jeg husker ble det to personlige rekorder.  Men som et av bildene viser, går det ikke alltid som ønsket.

For disse bildene valgte jeg å bruke Pentax K3 i stede for Pentax KP, da K3 kameraet har større buffer som gjør at jeg kan ta flere bilder med 8,5 bilder i sekundet før bufferen er full.

Pentax K3 med Pentax 24-70mm og 12-24mm

Powered by SmugMug Owner Log In