Hopperstad stavkirke

Hopperstad stavkirke

Det kan høres rart ut, men jeg hadde håpet at kirka ikke var opplyst.  Det gir en del utfordringer når man skal ta bilde etter mørkets frambrudd.

For det første, så er det flere lyskastere rundt kirke.  Det vil sette en del begrensinger på komposisjonen for å unngå de sterke lysene i bildeflata eller at et lys for nære bildeutsnittet vil kunne gi lysskinn og refleksjon inn i bildet.  For å unngå dette så ligger den ene lyskasteren bak den ene stammen til treer i bildet. Den andre lyskasteren ligger et stykke til venstre utenfor bildet.  Jeg ville i utgangspunktet plassere kirka lengre mot midten, men da ga lyskasteren til venstre rød og lilla reflekser inn i det mørke området i bildet.

Det andre problemet er at kirka er svært lys i forhold til bakgrunnen, og kontrakten blir så høy at det er vanskelig på en god måte å få med fjell og himmel i bakgrunnen.  Hadde ikke kirka vært opplyst, ville dette ha vært mye enklere.

Så denne gangen ble det et kveldsbilde med helt svart bakgrunn, og det er kanskje ikke så dumt det heller.

Pentax KP med Pentax 12-24mm.

Sultne og våte kjøttmeis.

Photos

På Hella ferjekai har småfuglene blitt vant til at det kan vente en godbit fra de som står og venter på neste ferje.  De er uredde og kommer helt inn til bilene og setter seg på sidespeil, vinduskarmer og frontrute i håp om en liten matbit.  Jeg hadde ikke noe å tilby, men utnyttet anledningen mens vi ventet på ferja, til å ta noen bilder av de våte og sultne kjøttmeisene som svermet rundt bilen.  Kvaliteten på bildene er så som så, siden bildene er tatt gjennom våte bilvinduer.  Men det ble noen artige bilder.

Ricoh GR III

De synger på siste verset.

Untitled photo

Nå nærmer det seg 20. dags Knut (13. januar).  Juletiden nærmer seg slutten. Advents- og julepynten synger bokstavlig talt på siste verset før de skal ned i kassene sine. Inn i ett kott i mange måneder før de får fram i lyset igjen, i mørketida.

Det ble en liten fotoseanse før de ble stuet vekk.

Pentax KP med Pentax HD DF A* 50mm SDM AW

Bødalen i snødryss.

Untitled photo

Så var vi i gang med et splitter nytt år.  Året starter ikke med det beste været, og det er utsikter til mye nedbør og en del vind.  Men det gjør alltid godt å lufte seg selv og kameraet, så dagens tur gikk opp til Leseng med ei fin utsikt over Bødalen med Seim i forgrunnen.  Ikke mye snø å snakke om, men et lite melisdryss som gir landskapet flotte pastellfarger.

Pentax KP med Pentax 24-70mm

Powered by SmugMug Owner Log In