Kongsvatnet

Januar og februar har bydd på fantastisk vintervær med mange muligheter til flotte skiturer. Bildet over er fra en skitur fra Varpet til Konsvatnet tur/retur, rett sør for Konstvatnet. Turen fram og tilbake er på knappe 10km i lett furuskog.

Den lange kuldeperioden har gitt ypperlig grunnlag for framvekst av store flotte iskrystaller, og spesielt i områder med lite sollys har disse fått vokse til en anseelig størrelse og med flotte mønstre.

Untitled photo

Vassdalane

Et point an shoot bilde fra fantastisk vintervær i Vassdalane på Vikafjellet, i den grad man kan kalle å ta bilde med kamera og objektiv som veier 3kg for point and shoot. Januar og starten av februar har gitt oss fantastisk vintervær med mange dager med skyfri himmel og kuldegrader, så det er veldig flott når man kan bruke helga til flotte skiturer på fjellet.

Hovedmotivet her er et par høyspentmaster i tre som sørger for å frakte strøm for å holde husene varme og el.bilene på veiene. Kanskje ikke de fineste installasjonene på fjellet, men fordelene er nok større enn ulempene. 


På morgenkvisten

Måne over Liahovden

Et bilde ut stuevinduet på morgenkvisten før arbeidsdagen starter.

For å få månen så stor i forhold til landskapet under, kreves det at man må bruke telelinse og her har jeg bruk Pentax K1 mark II med teleobjektiv smc PENTAX-DA* 300mm. Jeg ser stadig vekk bilder i sosiale medier som f.eks. Instagram og Facebook der landskapet tydelig er tatt med et vidvinkelobjektiv og hvor månen framstår veldig stor i forhold til landskapet. Dette er digitalt manipulerte bilder for å skape en tiltalende effekt, men som ikke stemmer med de virkelige proporsjonene mellom måne og landskap i forhold til standpunkt. Med teleobjektiv så blir perspektivet fortettet, men proporsjonene blir riktige i forhold til standpunktet for opptaket.

Powered by SmugMug Owner Log In