Vinterlys

Untitled photo

På tur over Vikafjellet fra Voss.  Oppe på Vikafjellet var det et flott lys, så det måtte bli en liten stopp i veikanten for å ta noen bilder av et flott vinterlys.  Dette er et typisk bilde som ikke er planlagt, men som jeg heldigvis fikk tatt fordi jeg hadde med meg kamera.

Jeg har også opplevd det motsatte.  Kamera har blitt liggende hjemme, og det ha dukket opp noen flotte fotomotiv som jeg ikke har fått med meg.  Jeg har som folk flest alltid med med mobil, men med en relativt gammel iPhone 6, men jeg får jeg sjelden lyst eller inspirasjon til å ta bilder med det.  Så jeg prøver så ofte som mulig å ta med meg kamera, bare sånn i tilfelle.  Det har ført til at det har fått vært med på mange turer uten å ha blitt plukket fram av sekken.

Men denne gangen fikk jeg fanget inn et flott lys i et fantastisk vinterland oppe på Vikafjellet ved telegrafhytta.  Jeg la også ut et bilde i liggende format der telefrafhytta er med i bildegalleriet, under Vik i Sogn.

Pentax KP med Pentax 50-135mm.

En god start på helga.

Untitled photo

Dette er ikke et spesielt godt matbilde, men maten ble god med en flott og eksklusiv råvare fra Øvre Hove i Vik i Sogn.  Så bildet måtte inn i bloggen.

Det er ikke hver dag man kan unne seg ytrefilet av Villsau fra Vik i Sogn.  En slik råvare krever ekstra god behandling.  På tallerkenen fikk den derfor følge av ovnsbakte poteter, stekte asparges, hvitløksbåter, paprika, perletomat, aromasopp og løk, og en dæsj krydra rødvinsreduksjon.

Kan anbefales.

Olympus TG5

Sørover fra Leseng.

Untitled photo

Ettermiddagstur rett etter jobben med kompaktkamera i lomma.  Bare sånn i tilfelle.

Det er ikke alltid jeg orker å ta med meg speilreflekskamera, spesielt når jeg ikke ha noen planer om å ta bilder.  Da er det greit å kunne putte et lite kompaktkamera i lomma.  Det beste kameraet du har, er det du har med deg.  Hjelper ikke med verdens beste utstyr om det ligger hjemme.  Det andre som er litt fint med et kompaktkamera, er at ambisjonsnivået blir lavere og det blir enklere å ta flere bilder uten å ha en bestemt plan eller som krever særlig planlegging eller rigging.  Det er enkelt å plukke fram fra lomma og knipse i vei uten å tenke videre over innstillinger.  Fordelen med kompaktkameraet jeg bruker er at det kan ta bilder i raw-format, som gir større redigeringsmuligheter i bildebehandlinga etterpå, og det tåler en skikkelig støyt og masse vann (ned til 15m).  Så det kan bli med over alt.  Gir ikke den beste bildekvaliteten, men for et robust kompaktkamera leverer det gode resultater til bruken det er tiltenkt.

Bildet over er tatt like før sola går ned, og gir et fint lys som gir ekstra piff og stemning til et bilde som ellers lett kunne ha blitt kjedelig og flatt.

Bildet er tatt fra Leseng og sørover mot Vikafjellet.

Olympus TG5

Sognefjorden i vinterlys

Untitled photo

Det er fascinerende å se hvor mye lyset har å si for et motiv.  Utsikten fra Vik i Sogn og nordover over Sognefjorden er fantastisk, og med riktig lys blir utsikten løftet opp til et nytt nivå.  Bildet over er tatt ettermiddag / tidlig kveld, og har et behagelig blått lys men med varmere partier i skyene som får et siste solstreif.

Pentax KP med Pentax 24-70mm

Påskestemning i februar

Untitled photo

Bildet er tatt fra Pyttebakkane mot Pyttane/Dalselvi, og det er begynnelsen av februar.  Med -6°C og nesten vindstille, ble det en flott tur i beste påskeværstemning.  Kaldt lys og kritthvit snø, med sola så høyt på himmelen at man kan merke et den varmer litt.  Med varm solbærsaft, litt niste i sekken og ski på beina er det fantastisk å nyte Vikafjellet vinterstid.

Jeg er ingen stor skiløper, men koser med på skiturer med flott natur som kan nytes, litt godt i sekken og et kamera.  Det går i fint turtempo med en stopp i ny og ned for å nyte synet av den flotte naturen.

Pentax KP med Pentax 50-135mm

Powered by SmugMug Owner Log In