Ørn over Brandholten

På Brandholten så vi to ørn som klatret sakte oppover i store sirkler på oppstigende luftstrømmer. Fascinerende å se hvordan de med letthet bruker luftstrømmene til å stige uanstrengt oppover.

Med et slik motiv skulle jeg ønsket jeg hadde tatt med meg 300mm objektivet mitt og en teleconverter som ville ha gitt en brennvidde på 420mm med et fullformat kamera. I sekken hadde jeg heldigvis med meg mitt Penta KP (som er et APS-C format kamera) med smc Pentax-DA* 50-135mm F2.8 ED [IF] SDM.

Ørna som var nærmest var høyt oppe, så med bare 135mm tele til rådighet måtte jeg i etterkant beskjære bildet litt for å få ørna litt større i den endelige komposisjonen.

Men det var i alle fall bra at jeg tok med kamera med et telezoom-objektiv. Med en normalzoom f.eks. 24-70mm ville ørna bare blitt en liten prikk på himmelen.


Eventyrskogen!?

På stien mellom Tenold og Varpet er det et lite parti med granskog et lite stykke før man kommer opp til Varpet. Det har vært en fascinerende del av denne stien helt fra jeg gikk her første gang. Nesten som å gå i en eventyrskog der det bor tusser, troll og andre skapninger.

Jeg har tatt flere bilder at dette partiet, men har aldri syntes jeg har fått til et godt og stemningsfylt bilde som beskriver granskogen på en god måte. Men på denne turen fikk jeg til et bilde som ikke ligger så langt unna stemningen og følelsen jeg har prøvd å formidle.

Penta K1 II med HD Pentax D FA 24-70mm F:2.8 ED SDM WR.

Nordlys?

Det var egentlig nordlyset over Vik i Sogn jeg hadde tenkt å få festet på bildebrikka, men det kom ikke. Det har vært nordlys to dager på rad over Vik, og med varsel om skyfri himmel hadde jeg et håp om å oppleve nordlyset. Men akk nei. Tror dette må være mitt fjerde forsøk uten hell.

I stedet fikk jeg med meg et flott kveldslys på vei ned i vest og med en begynnende stjernehimmel over denne vesle vestlandsbygda. Ikke så dumt det heller.

Bildet er en kombinasjon av to bilder. Et bilde med eksponering på 5s for himmelen og et bilde på 10s for å få fram litt detaljer i fjellpartiet i framgrunnen.

Bilder er konvertert fra raw format dng med Photoshop til psd-format og videre til jpg-format, deretter har jeg brukt Topaz denoise AI for å fjerne støy.

Pentax K1 mark ii med HD Pentax-D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR.Ruskevær på Sognefjorden

Vi er i starten av april, og det er ikke så uvanlig at vinteren gjør noen siste krampetak før våren får overta stafettpinnen for fullt. Det er snødrev i lufta og bølger på fjorden, så det er ikke så helt enkelt å få komponert et bilde av ferja som er på vei inn til Dragsvik. Det er å velge kort nok lukkertid, holde kameraet så godt som mulig i vater og fokusere før utløseren trykkes helt ned.

Pentax K1 mark II med HD Penta D FA* 70-200mm F2.8 ED DC AW


Påskeskitur på Vikafjellet

Overskyet vær og flatt lys er et godt utgangspunkt for portrettfotografering, men for landskapsbilder er det ikke like spennende. Men av og til gir det flate lyset en fascinerende forenkling av motivet som også kan gi spennende og gode motiver.

Bildet over er tatt av Sopande på Vikafjellet, og det flate lyset gir bildet et enkelt og nærmest grafisk preg.

Pentax K1 mark ii med HD Pentax-D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR.


Powered by SmugMug Owner Log In