Våryre frosker

Nå er våren her for fult.  Det er full kamp om damene i froskedammene i skogen, og det blir lett knuffing og krangling mellom de våryre froskene.  Her har en hunnfrosk havnet mellom to hanner som er fast bestemt på å gå seirende ut av kampen om å få pare seg.  De er ivrig opptatt i vårkurtisen, så det er relativt enkelt å komme seg nære innpå uten at de blir skremt avgårde.


Pentax KP med Pentax 24-70mm

Sol ned, måne opp.

I går gikk turen opp til Synshovden.  Etter planlegging med tanke på været, månen som skulle komme opp over Nummestolane ca. 2015 og solnedgang ca. 2100, gikk turen fra Vik ca. kl. 1900 og jeg var oppe på Synshovden ca. 1950.

Med kamera (Pentax KP) i sekken med påmontert L-bracket, tre objektiver, fotostativ, varme klær, truger bak på sekken, drikke og melkesjokolade, var det bare å kose seg med utsikten både mot øst og vest.

Det tok litt tid før månen kom opp siden det lå et lett skydekke rett over fjelltoppene, men etter 15min på overtid kom månen til syne over skydekket.  Da var kameraet allerede montert på stativ med 2s forsinking på utløseren for å hindre at speilrystelser skulle gjøre bildet litt uskarpt. Det ble mange bilder, og over viser to bilder i stående format.  Jeg tok også noen i liggende format, som er lagt ut på bildegalleriet, under fanen Vik i Sogn.

Jeg kunne ha ventet til dagen etterpå når det var fullmåne, men da ville månen ha kommet opp senere.  Da ville kontrasten mellom månen og landskapet bli mer utfordrende og solnedgangen ville ha vært ferdig.

Det ble også litt tid til å demontere kamerat fra stativet, og ta noen håndholdte bilder av solnedgangen.  Helt fantastisk.  Nesten fullmåne mot øst og solnedgang mot vest, samtidig.

Et drømmescenario for en ivrig fotoentusiast.

Pentax KP med Pentax 50-135mm.

Is

Untitled photo

Våren begynner å ta tak, men det ligger fremdeles igjen rikelig med is på elver og bekker, vann og tjern i høyden.  De kan danne de mest spektakulære mønster.  Noen ganger gjentagende og flotte, og andre ganger som et kaos og uorden.

Bildet over er av den andre typen.  Kaos, men allikevel et interessant spill av lys, skygge og refleksoner.  Her finner ikke øyet ro, men flakker gjennom bilder i jakt på noe å feste blikket på, uten hell.

Pentax KP med Pentax 100mm macro WR.

Kveldslys over Sognefjorden

Untitled photo

I kveld kjørte jeg mellomstemann til bursdagsfest i Feios.  Etter en flott vårdag, med blå himmel og varme fra sola, viste kvelden seg fram med et behagelig varmt og svalt kveldslys.  Derfor som så ofte før, tok jeg med kamerasekken og kamerastativ, i tilfelle det skulle dukke opp et fint motiv.

På vei tilbake fra Feios, tok jeg turen opp til Vangsnes kirke, og tok dette bildet.  Våren med bringebærtunellene i forgrunnen og Sognefjorden i bakgrunnen med skinn i fra sola på vei ned.

Jeg er ikke helt fornøyd med komposisjonen, da jeg ikke fikk med så mye bringebærtuneller som jeg hadde håpet på.  Grunnen var at det i forgrunnen er bygninger, strømlinjer og lysmaster som ville ha ødelagt for komposisjonen.  Jeg hadde håpet å få med bare bringebærtuneller i forgrunnen som nesten sømløst går over i Sognefjorden.  Man får en liten anelse av det til venstre i bildet.  Men kanskje jeg finner et standpunkt senere som er bedre.

Pentax KP med Pentax 24-70mm

Powered by SmugMug Owner Log In