Nordlys over Vik i Sogn

Jeg har flere ganger tenkt å få til et kveldsbilde med lys fra gater og hus i Vik og med et blafrende nordlys på himmelen over.

På mobilen har jeg en app, som gir beskjed når det er relativt gode sjanser for å se nordlys. Det er ikke så ofte det kommer nordlys selv om appen sier at det er gode sjanser for det, så det har blitt noen bomturer opp til Storesvingen. Det er også liten vits å ta turen opp i gråvær eller på dagtid.

Men til slutt så fikk jeg tatt noen bilder. Det var ikke et kraftig og spektakulært nordlys som man ofte ser når det legges ut bilder av dette. Nordlyset var mer svalt og forsiktig med lyse og duse fargetoner som bevegde seg sakte over Vik og Sognefjorden.

Fuji X-T5 med Fuji 16-80mm.


Bildet under er tatt dagen etter fra Strandpromenaden i Vik og over mot Balestrand, Dragsvik og Hella.


Bilder fra ferja

På lengre kjøreturer er ferieturer en velkommen pause. Da kan man slappe av, eller for den fotointeresserte, finne fram kamera og ta noen bilder under overfarten. Ofte er det flatt og kjedelig lys som det er lite inspirerende å fotografere i, men av og til leverer naturen flott lys og fine farger. Da er det en flott anledning til å fange noen fine landskapsbilder.

Fuji X-T5 med Fuji 16-80mm

Powered by SmugMug Owner Log In