Siste fjelltur i august

Månedens siste fjelltur gitt opp til Molden i Luster kommune. Med fantastisk vær og niste, drikke og kamera i sekken gitt turen i jevn stigning opp til toppen. Turen fra parkeringsplassen til toppen er på ca. 4 km og 600 høydemeter, og blir antageligvis årets flotteste fjelltur med en fantastisk utsikt fra Molden.

Bildet over er fra Svarthilleren, litt over halveis opp til Moden, med Sognefjorden i bakgrunnen.

PENTAX K-3 Mark III med HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6 ED DC WRPentaxian yearbook 2021

For noen dager siden fikk jeg boka PENTAXIAN YEARBOOK 2021 i posten. Det er femte og dessverre siste gang denne bildeboka med bilder tatt av ivrige Pentax-fotografer blir utgitt.

Det blir sendt inn flere tusen bilder hvert år, og så blir det valgt ut ca. 300 bilder som blir med i bildeboka. For fjerde gang fikk jeg med mitt bilde i den trykte utgaven. Veldig fornøyd med det.

Bildet jeg fikk med i denne utgaven er ferja på vei fra Hella til Dragsvik i skikkelig ruskevær. Jeg står på ferja som er på vei fra Hella til Vangsnes mens jeg prøver å holde balansen på kroppen og kameraet så rolig som mulig i de duvende bølgene. Det gikk bra :-)


Du kan se den digiale versjonen av bildeboka HER.


Kveldstur Varpet-Skorge-Brandholten

Første dag i august hadde et flott kveldslys, og dette ga gode muligheter for fotografering på en kveldstur fra Varpet til Brandholten.

Det mest naturleg objektivet å putte i sekken sammen med speilreflekskameraet på en slik tur ville ha vært et vidvinkelobjektiv. Denne gangen hadde jeg bestemt meg for bare å ta med et telezoomobjektiv. Jeg kjente at jeg ble litt usikker på om jeg hadde valgt rett objektiv når vi var på vei ut til Brandholten. Men et teleobjektiv kan i mange situasjoner være like godt og bedre enn en vidvinkel for landskapsfotografering, og på denne turen ga dette god uttelling. Jeg fikk en lettere tursekk samt at jeg fikk, i positiv forstand, redusert mulighetene for hvilke motiver jeg kunne ta, noe som gir et større fokus på hvilke muligheter begrensningene gir.

Det første bildet er fra Skorge, det andre bildet er Sognefjorden tatt fra Brandholten og det siste bildet er Keipen tatt fra Brandholten.

PENTAX K-3 Mark III med HD PENTAX-D FA 70-210mm F4 ED SDM WR

Powered by SmugMug Owner Log In