Bondhusvatnet.

Bondhusvatnet er festet til utallige filmruller eller bildebrikker, så det er  mange som vil dra kjensel på dette motivet. Bildet under er jeg rimelig godt fornøyd med, men det finnes mange tilsvarende og bedre bilder en dette. Bildet er tatt i forbindelse med en fottur inn til foten av Bondhusbreen. 

Oppe til venstre i bildet kan man se det som er igjen av Bondhusbreen, som er en del av Folgefonna, og som tidligere strakk seg helt ned til foten av fjellet. Da vi gikk helt opp til foten av fjellet kunne vi ikke se Bondhusbreen da den har trukket seg kraftig tilbake de siste tiårene. I dag kan man bare se breen fra lengre avstand eller når man kommer opp i høyden.

Bondhusbreen

Bondhusvatnet


Solnedgang ved Kjeldal sluse

Fricamping ved Kjeldal sluse med en fantastisk solnedgang som måtte festes på bildebrikka.

Originalbildet er tatt i raw-format (dng-filformat), og er med vilje undereksponert for å få med alle fargene i himmelen. I etterarbeidet er detaljer i de mørke områdene hentet fram for å gi et resultat som ligger nærmere det øyet klarte å se når vi var der. Øyet klarer å oppfatte et større spenn fra mørke til lyse områder enn et moderne kamera. Dette kan løses med HDR-teknikk, men man kan også hente fram detaljer både i mørke og lyse områder i etterkant da mange moderne kameraer har et relativt stort dynamisk område.

Originalbildet viser at de mørke områdene framstår som nesten helt sorte, men det er mulig å hente fram en god del detaljer i etterkant.

PENTAX K-1 Mark II med HD PENTAX-D FA 24-70mm F2.8 ED SDM WRSoria Moria sauna.

Soria Moria sauna er et prosjekt som er utviklet av Telemarkskanalen regionalpark i samarbeid med Tokke kommune. Prosjektet er en del av «Vannvegens fortellinger», et kunstprosjekt for Telemarkskanalen hvor kunst, arkitektur og lysdesign benyttes for å fremheve de iboende kvalitetene og særpreget i det lokale landskapet og de lokale tradisjonene.

PENTAX K-1 Mark II med HD PENTAX-D FA 24-70mm F2.8 ED SDM WR

Les mer om prosjektet.
Ulvik kirke

Ulvik kirke er ei korskirke fra 1859 i Ulvik herad i Vestland. Kirka ligger i tettstedet Ulvik. Byggverket er i tre og har 500 plasser. Den er en av mange kirker i Norge som på 1800-tallet ble  ført opp etter mønstertegningene til Hans Ditlev Franciscus Linstow. Kirka ble dekorert innvendig i 1923 med maleri av kunstneren Lars Osa fra Ulvik.

Det er en enorm kontrast å først se kirka fra utsiden, som er hvit og enkel i utrykket, og deretter komme inn i kirka som er dekorert i kraftige, mørke farger fra tak til gulv. Det er som om eksteriøret og interiøret ikke tilhører ett og samme bygg.

RICOH GR III


Powered by SmugMug Owner Log In