Pentaxian yearbook 2020

Untitled photo
Untitled photo

Litt stolt. For tredje gang har jeg fått med bilde i Pentaxian yearbook. Denne boka har nå blitt gitt ut for fjerde gang, hvor jeg har hatt med bilde i Pentaxian yearbook 2017, 2019 og nå 2020. Bildet på omslaget til boka er tatt av Alistair Dunlop.

Mitt bilde i Pentaxian yearbook 2020 er fra en flott solnedgang over Sognefjorden, og bildet er tatt fra Brandholten i Vik i Sogn. Se bildet under.

Pentaxian yearbook 2020

Solnedgang over Sognefjorden, fra Brandholten.


Fricamping på Vikafjellet

Med hytte på hjul er det mange fantastiske naturopplevelser som venter. Det er en flott måte å overnatte ute i naturen, samtidig som man har nesten all komfort ei hytte kan by på unntatt størrelsen. Med telt kommer man selvfølgelig enda tettere på naturen, men med ei lita kjørecampingvogn kan man også finne mange små og flotte overnattingsplasser på de aller fleste fjelloverganger i Norge.

Bildet over er tatt fra fricamping på Vikafjellet. Etter en fin fjelltur returnerte vi til campingvogna. Rett ved vogna fikk vi med oss de siste solstrålene over ei lita myr med masse myrull. Det var like før sola forsvant bak fjelltoppene, så det var ikke mange minuttene til rådighet for å ta bilder. Det var ikke tid til fotostativet, så bildene ble tatt håndholdt i flere sett med både over- og undereksponering.

PENTAX K-3 Mark III med HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6 ED DC WRBilfjelltur over Sognefjellet.

Veien over Sognefjellet er spektakulær, så det er lett å forstå at den trekker til seg mange turister som vil få med seg denne opplevelsen. Det å kjøre over Sognefjellet er som en flott fjelltur på hjul. Man trenger ikke å sette foten på bakken en eneste gang for å få en flott naturopplevelse. Men jeg vil absolutt anbefale en stopp eller flere for å strekke på beina og kjenne den friske fjellufta. Og har man tid til en lengre stopp, er det flott å gå en liten runde i dette karrige og fascinerende landskapet.

Med kamera liggende i bilen kan det dukke opp mange flotte motiver på veien over. Her er noen bilder jeg tok på siste overfart. Det var overskyet vær og litt flatt lys, men det dukket opp flere gode motiver.

Bildet av den lille fossen er tatt med kamera på stativ og ND variabelt filter 5-9stop og 2s lukkertid for å gi vannet et mykt silkeaktig preg, men samtidig som lukkertiden er så kort at man får med noe av bevegelsen i vannflata under fossen.

På to hjul over Sognefjellet

Sognefjorden fra Brandholten, igjen.

Det er sensommer og høytid for vakre solnedganger. Og igjen har det blitt et bilde fra Brandholten ut Sognefjorden med en gyllen solnedgang og med hurtigbåten fra Bergen som er på vei inn fjorden, forsinket som vanlig.

Denne utsikten har jeg mange bilder av. Det er flere grunner til det. Det er en fantastisk flott utsikt utover Sognefjorden fra Brandholten, utsikten er mot vest med mange flotte solnedganger og ettermiddagslys og vi tar ofte turen opp til Brandholten da det er en flott ettermiddagstur.

PENTAX K-3 Mark III med HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6 ED DC WRMed hodet i skyene

De fleste trives best med beina plantet godt i bakken mens andre synes det er en flott opplevelse å henge høyt oppe mellom skyene i et tynt tøystykke. Sikkert en fantastisk opplevelse, men det er nok ikke noe for meg.

Det er ikke så ofte det er paraglidere i Vik, men her om dagen kom det en rett over huset vårt. Da spratt jeg inn og monterte på teleobjektivet på kameraet for å se om det var mulig å fange et bilde rett underfra. Det gikk fint, og det ble et artig bilde med en uvanlig vinkel. Bildet ser nesten ut som en surfer på et enormt surfebrett.

PENTAX K-3 Mark III med smc PENTAX-DA* 300mm F4 ED [IF] SDMSiste dag i august.

På den siste dagen i august tok vi en ettermiddagstur til Vokeskorane. Vi startet å gå ca. 19.00 fra Rambera, gikk opp til Vokeskorane med niste i sekken for å ta kveldsmaten med en fantastisk utsikt utover Sognefjorden og i strålende sensommervær. Etter hvert som solen nærmet seg horisonten, ble himmelen og skyene badet i fantastiske farger. På vei ned igjen mot Rambera, da klokka nærmet seg 21.00, var det nesten en helt uvirkelig opplevelse med de mettede og kraftige fargene etter at sola hadde gått ned.

På turen måtte kameraet fram flere ganger, og bildene under viser utsikten noen hundre meter ovenfor Rambera og ut mot Sognefjorden samt fra Ramberstølene og ut Sognefjorden.

PENTAX K-3 Mark III med HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6 ED DC WR


Rambera i kveldslys


Runner up

Bildet under fra Ovrisdalen ble i viewbug sin månedlige PRO fotokonkurranse kåret til en av de tre beste bildene i august 2021. Veldig kjekt å komme så høyt opp i en konkurranse.

viewbug.

Powered by SmugMug Owner Log In