Utover Ovriseggi

Turen fra Storehaug og utover Ovriseggi til Daurmålshaugen er en flott liten fjelltur som egner seg ypperlig som trimmetur. Turen går langs eggen hele veien utover med god utsikt i alle retninger til et fantastisk fjellandskap. Framme på Daurmålshaugen får man god utsikt ned til Flatbygdi i Vik, Sognefjorden og fjellene i nord hvor man kan se litt av Jostefonni.

Bildet over er tatt noen hundre meter før man kommer fram til Daurmålshaugen, og midt i bildet ser man litt av Jostefonni i fjellpartiet på motsatt side av Sognefjorden.

Turen fram og tilbake er på omtrent 7,5km, og passer ypperlig til en ettermiddagstur.

Pentax K1II med Pentax 24-70mm


Øvelseskjøring og fotografering.

Øvelseskjøring kombinert med fotografering er en god match. Da kan vi kjøre på kryss og tvers i Vik og stoppe opp når det dukker opp interessante eller fine motiv. På denne turen dukket det opp to motiv som det var verdt å stoppe opp for å ta bilder av.

Det ene motivet er Hove steinkirke, som får et ekstra løft med de flotte gule høstfargene til trærne. Spesielt flott står den store bjørka med sin høstgule trekrone.

Det andre bildet er av et forlatt småbruk nesten nederst i Fjærestadvegen. Dette småbruket har jeg kjørt forbi flere ganger, og ofte tenkt at det ville bli et godt motiv i rett lys. Det lave høstlyset som skinner gjennom et lett skydekke gir motivet en varm glød som kontrast til den blå bakgrunnen og skyene. Så denne gangen ble det en liten stopp for å se om dette kunne bli et godt bilde av dette gamle småbruket.

Pentax K1II med Pentax 24-70mm.


Veltefjordbreen

Flott utsikt fra Vik i Sogn og nordover til den andre siden av Sognefjorden. Vetlefjordbreen lengst bak i bildet. Breen er en del av Jostefonni. Panoramabildet er satt sammen av seks bilder på høykant.

Pentax K1II med Pentax 300mm.


Stjernespor over Vik i Sogn

En kveldstur utover Ovriseggi til Daurmålshaugen for å ta et stjernebilde over Vik i Sogn. Bildet har en total eksponering på 1 time og 20 minutter. Det tar naturligvis lang tid med et slikt bilde, så på denne tiden av året var det godt å ha med seg varme vinterklær for ventetida mens kameraet eksponerte bildet.

Pentax K1II med Pentax 15-30mm.

Powered by SmugMug Owner Log In