Sommerbilder

Loen

Utsikten fra Hoven, toppen av Loen skylift og ned til Loen, lovatnet og Faleidfjorden

På vei opp til Staurinibba. Lovatnet i bakgrunnen.

Skåla sett fra Staurinibba. Skåla er den lille prikken på den høyeste fjelltoppen midt i bildet.

Dalsnibba-Geiranger

Fantastisk utsikt fra Dalsnibba som ligger på 1476 moh, og ned mot Geiranger helt i enden av Geirangerfjorden.

Gudbrandsjuvet

Et flott anlegg med stålbroer lagt inn mellom trærne og over Gudrbrandsjuvet som gjør at man kommer nært innpå det flotte stryket.

Trollstigen

Trollstigen utsiktspunkt er et flott anlegg som har lagt til rette for at mange besøkende kan få oppleve den flotte utsikten ned Isterdalen og følge den dramatiske veiføringa fra utsiktssenteret og ned den bratte fjellsiden.

Soggebru camping

Flott kveldslys ved Soggebru camping som ligger rett ved elva Rauma.

Fra Soggebru camping er det utsikt til Romsdalshornet, og de siste solstrålene som lyser opp fjelltoppen gir en ekstra flott opplevelse.

Molde

Untitled photo

Flott utsikt over Sunnmørsalpene fra Varden over Molde. På en god dag skal man kunne telle hele 220 topper.

Romsdalsmuseet.

Rampestreken

Untitled photo

Utsikt over Åndalsnes fra 50 høydemeter over Rampestreken, som man kan se nede til venstre i bildet.

Trollveggen besøkssenter

Untitled photo

Uvær over Kyrelfossen, Skorge og Varpet

Første tur til dagsturhytta i Vik i Sogn med flott utsikt over uværet som er på vei over Kyrelvfossen til venstre i bildet, Skorge, Varpet, Kongsvatnet m.m. Bildet er tatt med Pentax 24-70mm objektiv og 1.4 telekonverter. Telekonverteren ga kraftig vignetering for FF-kameraet, så derfor er bildet beskjært til kvadratisk format for å ta vekk vigneteringene i bildekanten.

De som ser nøye etter kan skimte regnbuefarger under den lyse skyen midt i bildet der det kommer en lysstripe fra sola mellom skyene.

Pentax K1ii med Pentax 24-70mm og 1.4 telekonverter.


Turistatraksjon i Vik

En av turistattraksjonene i Vik denne sommeren har vært denne stripe delfinen som har holdt til utenfor Vik i flere måneder. Det virker som om delfinen setter pris på oppmerksomheten den får. Den blir mer aktiv jo flere folk som kommer for å se. Her har det samlet seg en liten folkemengde, alle klare med mobilene for å ta noen bilder eller en filmsnutt av delfinen.

Noen dager senere var det et fantastisk kveldslys nede ved Vikjabukta, så jeg ville prøve lykken og se om jeg kunne få et bilde med "Delfin i solnedgang". Jeg fikk med både en båt med et par fiskere samt delfinen. Håpet var å få delfinen mer midt i bildet og nærmere, men den holdt seg langt ute til siden hele tiden jeg tok bilder, men jeg syntes det var artig å prøve.

Pentax K1ii med Pentax 24-70mm.


Nyheim-Høgabu-Vierdalen

Med yr sin noe dårlige spådommer for dagen med meldte 12mm nedbør, så hadde vi lagt opp til en enkelt og kort tur. Vi skulle gå Nyheim-Høgabu tur/retur.

Etter en liten time mot Høgabu ble det oppholdsvær. Regnbukkser og regnjakker forsvant i sekken, og vi fikk en flott tur inn til Høgabu. Vel framme og etter en god matpause på benken i sørveggen på hytta, ble det lansert en mulighet for å gå en lengre tur. Mette, fornøyde og med fornyet turgnist etter at været ble bedre enn yr sine prognoser og blodsukkeret på topp, ble vi enige om å forlegne turen. Vi gikk deretter videre opp langs Trollskaret for så å dreie mot nord-øst mellom Bergsbukken og Småbrekkebukken, ned til Grågavltjørnane. Videre til Moavatnet, Småbrekkevatnet før vi ente opp i hyttefeltet ved Vierdalen. Skydekket tetnet til når vi var oppe på Bukkafjellet og sørget for noe regn, men motet og humøret var godt.

En flott tur der omtrent 1/4 av turen på 18km gikk på snø takket være en svært snørik vinter på fjellet.

Pentax K1ii med Pentax 24-70mm

Det er relativt mye sau i området som også får nyte den flotte fjellheimen vi har i Norge. Her et eksemplar med dramatiske skyer som truer i bakgrunnen.


Deichmanske bibliotek i Oslo

Bildet over viser Deichmanske bibliotek i Oslo med Operabygget i bakgrunnen, og under er to bilder av interiøret i biblioteket.

To av bildene er tatt med Pentax K1ii med Pentax 24-70mm, og interiørbildet som viser tak,  trapper og dekker er tatt med Ricoh GR III.


Rukjandefoss i Hemsedal

Vi har kjørt gjennom Hemsedal mange ganger i årenes løp, men har aldri tidligere stoppet for å se på denne flotte fossen. Denne gangen ble vi anbefalt å stoppe for å se fossen. Det er opparbeidet en liten grusparkeringsplass rett ved veien noen kilometer nord for Hemsedal og så er det omtrent 100 meter å gå på god sti i starten, og så blir det litt mer røtter og stein å gå på de siste 20-25 meterne.

Det er en flott foss, og det var god vannføring. Med et slik motiv er det nesten standard å ta med ND-filer og stativ for å få lange lukkertider for å få en mer fløyelsesaktig utseende på vannmassene, men det var ikke med i fotosekken. Derfor ble det kort lukkertid, men på den måten blir også fossen med dramatisk, så kanskje var det til det beste.

Det jeg ikke satte så pris på var at over fossen var det spent opp ei zip-line som er i bruk 2 dager i uka. Jeg skjønner ikke at det bli gitt tillatelse til en slik installasjon over ei så flott naturperle. Det er som om det henger to kraftige strømledninger over fossen i hele sommerhalvåret, og som bare er i bruk noen få dager i uka. Jeg skjønner at noen har lyst til å tjene penger og at det sikker et en flott 5 sekunders opplevelse og suse over fossen, men på tross av dette synes jeg det var forstyrrende for opplevelsen av selve fossen.

Men takket være moderne redigeringsverktøy så er det relativt enkelt å fjerne slike uønskede innretninger. Jeg bruker Photoshop, så det er en relativt enkel jobb, men det tar litt tid.

Pentax K1II med Pentax 24-70mm

Bildet viser hvordan zip-linen henger over fossen før redigering i Photoshop.


Hemsedalsfjellet fricamping

På vei til Oslo hadde vi planlagt en overnatting på Hemsedalsfjellet. Høyeste punkt på rv52 over Hemsedal er på omtrent 1.100 moh. Med meldinger om snø og vind over 800 moh, valgte vi å kjøre over toppen og et lite stykke ned mot Hemsedal. Vi fant en stor grusplass ved siden av veien på 950 moh, og hadde god tro på at yr antagelig ville bomme denne gangen også med værprognosene sine. Det stemte. Det ble lite vind og ikke antydning til snø.

Som nevnt campet vi rett ved rv52, så vi hørte godt lastebiler og trailere som passerte om natten, men fikk på tross av det ei god natts søvn. Kaffe, egg og bacon til frokost i den nye campingvogna :-)

Meldinger om dårlig vær gir den fordelen at man også kan få spennende og flott lysforhold. Det fikk vi, så det ble to runder rundt i området for å fange det flotte lyset som kom på kvelden.

Pentax K1ii med Pentax 24-70mm.


Sognefjorden fra Brandholten

Untitled photo

Det har blitt så mange turer til Brandholten i år at jeg har mistet tellinga, men det er en flott og lett tur fra Varpet og med en fantastisk utsikt utover Sognefjorden fra Brandholten.

Pentax K1II med Pentax 24-70mm

Powered by SmugMug Owner Log In