Adventstemning på Skorge

Nå er det knappe to uker igjen til jul. I Flatbygdi er det varmegrader, snøfritt og sola forsvant bak de høye fjelltoppene for en god uke siden og kommer ikke tilbake igjen før sent i januar. Da er det godt å ta seg en tur i høyden. 

Bildet er fra Skorge ca 500 moh. Det skal ikke mer til enn et tynt snølag før man får den gode adventsfølelsen og hele landskapet og naturen blir så mye lysere og triveligere. Det trengs i denne mørke årstiden.

Pentax K1II med HD Penta-D FA*50mm


Fire skarv i vinterlys

Det er en liten time siden sola gikk ned i horisonten, og himmelen har fått en flott kveldsfarge i nord. Fire skarv har slått seg til på stupetårnet i Vik for en pust i bakken og tørking av vinger.

Pentax K1II med Pentax 24-70mm


Sesongens første skitur på Vikafjellet.

Vetlefjellet

Sesongens første skitur. Ikke i strålende sol, men lette skyer i sør og tyngre skyer i nord som ga en fantastisk blåfarge som kontrast til den nesten kritthvite snøen. Det er veldig kjekt med skitur på fjellet i sol og med blå himmel, men slike dager som dette gir et lys som gir en helt annen og flott opplevelse. Naturen bli mer dramatisk og mystisk, og gir flotte motiv å feste på bildebrikka.

Pentax K1II med HD Pentax-D FA 24-70mm.

Vikafjellet med Årebotn i bakgrunnen


Juletrehogst på Hovland

Årets juletrehogst på Hovland gikk av stabelen 2020 i plussgrader, bar frostfri bakke og med betryggende Korona-avstand. Men pandemien la heldigvis ikke noen demper på den gode stemningen og det trivelige samværet. Som alltid like kjekt.

Pentax K1II med HD Pentax-D FA 24-70mm.


Vassdalane, Vik i Sogn

Sesongens andre skitur tidlig ettermiddag, og sola er allerede på vei ned bak fjelltoppene og skyene er på vei over Vikafjellet. Ett flott lys over et fjellandskap som har fått et lite dekke med snø.

Pentax K1II med HD Pentax-D FA 24-70mm.


Vik kyrkje i desember-snødryss

Panorama av Vik kyrkje satt sammen av 6 stående bilder, som gir ei bildefil på ca. 142 MP. Det er ikke mye snø i bygda, men det er nok til å gi litt julestemning.

Pentax K1II med smc Pentax-DA* 300mm


Vikafjell, vest for Skjelingahaugen

Pentax K1II med HD Pentax-D FA 24-70mm.

Powered by SmugMug Owner Log In