Veganerdrøm.

Untitled photo

Denne installasjonen med gulrøtter så jeg på en matfestival i Trondheim.  Måten gulrøttene var arranger på en palle, i skille mellom asfalt og gatestein, gjorde at med at bilde tatt rett ovenfra ble gulrøttene ferdig innrammet av bakgrunnen og palla.  Et knips, litt oppretting i photoshop og visp så var det klart.

På matfestivalen var det i all hovedsak lokale matprodusenter som deltok, så det var mye "tradisjonsmat" i forstand av kjøkkmat og bakst i mange variasjoner.  Men det var en stand som hadde fokus på lokalt frukt og grønnsaker.

Ricoh GR III

Japanphoto har sluttet å føre Pentax

Jeg har hatt mistanke om det lenge, og nå ser det ut til å ha skjedd.  Japan Photo har sluttet å føre Pentax.  Pr. dags dato så finner jeg bare et Pentax standardobjektiv igjen på nettsidene til Japan Photo.  Så nå er det enda vanskeligere å få tak i dette ypperlige kameramerket i Norge.  Det er ikke fordi Pentax er et dårlig kamera.  Tvert i mot så er det et ypperlig kameramerke spesielt til friluftsliv, natur- og landskapsbilder, og i alle situasjoner der du må ha et kamera som tåler en trøkk.  Det tar bilder med kvalitet fullt på høyde med Nikon, Canon, Minolta, Fuji osv.

De har tapt markedsføringskampen.  En kamp som ikke handler om hvilke kamera som er bra og hvilke forskjellige kvaliteter de har.  Det handler bare om kampen om hvem som er flinkest til å overbevise forbrukerne om hvem som har de beste kameraene.

Pentax var på høyden på 60- og 70-tallet, og Beatles ble brukt i markedsføringa med Ringo Star som fotografen i bandet.

For meg som har brukt Pentax siden 1988, og som da var et stort og populært kameramerke, er det litt trist å se at det har blitt vanskeligere og vanskeligere å få tak i.  Da må man enten over på noen få nettsider eller fotoforretninger som fremdeles fører merket, eller så må man kjøpe utenlands.

Men www.fovi.no holder ennå stand, www.stavangerfoto.no selger fremdeles Pentax og det samme gjør www.scandiavianphoto.no.

Under er det en lenke med en fin oppsummering av Pentax sin historie av Tony og Chelsea Northrup for de som skulle være interessert i det.

Ettermiddagslys

Sognefjorden i ettermiddagslys

En fin ettermiddagstur til Brandholten, og som alltid er det med fotoutstyr i sekken.  Det er aldri  godt å vite helt når naturen spiller på lag og man får et flott motiv og fint lys samtidig, så jeg har lagt meg som vane å putte kamera og objektiv i sekken når jeg skal på tur.

Dette var en av turene dette ga uttelling.  Flott kveldslys over Sognefjorden som gir en helt eventyrlig stemning.  Bildet er tatt mellom Kyrelvstupet og Brandholten, Vik i Sogn.

Pentax KP med Pentax 24-70mm

Powered by SmugMug Owner Log In